2421087953 Παρμενίδου 21, Βόλος alexphilippides@gmail.com
hero image
 
 
 
ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ
Oil Of Magnesia | Παραγωγή Ελαιολάδου Βόλος Μαγνησία


Οι αδυναμίες περιλαμβάνουν:
1. Κόστος παραγωγής
2. Κόστος μεταφοράς
3. Έλλειψη σιδηροδρομικών συνδέσεων
4. Έλλειψη εμπορικών/εκθεσιακών κέντρων
5. Αγορές
6. Έλλειψη κυβερνητικής χορηγίας

Το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί δραματικά. Κόστος ενέργειας σε ελαιοτριβεία, καύσιμο ντίζελ, μεταφορά, μέταλλο, εργασία και συντήρηση.
Ένα σύγχρονο σιδηροδρομικό σύστημα θα επέτρεπε ένα ταχύτερο και οικονομικότερο μέσο εξαγωγής και ταξιδιού σε όλη την Ευρώπη. Μια κινεζική πρωτοβουλία για αυτό το έργο απορρίφθηκε πριν από χρόνια και δεν προτάθηκαν άλλες πρωτοβουλίες. Οι υπάρχουσες σιδηροδρομικές συνδέσεις είναι ανεπαρκείς, ανεπαρκείς και απαρχαιωμένες.
Είναι καιρός η ελληνική κυβέρνηση να πιέσει την Επιτροπή της ΕΕ με επείγουσα και προτεραιότητα, καθώς οι πολιτικές διαφορές και σχέσεις έχουν εξομαλυνθεί και οι σιδηροδρομικές συνδέσεις μέσω Βόρειας Μακεδονίας, Σερβίας, Ουγγαρίας θα μπορούσαν και θα έπρεπε να λειτουργούν εδώ και χρόνια. Θα ήταν ένα μεγάλο πλεονέκτημα και για τις οικονομίες αυτών των αναπτυσσόμενων χωρών.
Οι αεροπορικές συνδέσεις έχουν αυξηθεί, ενώ η συζήτηση για την ατμοσφαιρική ρύπανση και το ντίζελ για τις εκπομπές του αέρα ήταν απλώς γλυκιά κουβέντα.

Μια εμπορική αγορά στη Λάρισα, για παράδειγμα, θα βοηθούσε τους τοπικούς παραγωγοί να πουλήσουν τα προϊόντα τους σε ξένους αγοραστές. Δεν μπορώ να δω κανένα άνοιγμα στην αγορά, καθώς οι απειλές και οι ευκαιρίες λειτουργούν χέρι-χέρι εναντίον μας και οι μεγάλες εταιρείες της Napolina, του Bertorelli και του Felippe Beria στέλνουν τους δολοφόνους τους στην Ελλάδα και οι συνεταιρισμοί πωλούν φτηνά και χαρούμενα το καλύτερο εξαιρετικά παρθένο στον κόσμο, το nο1 συστατικό τροφής στον κόσμο.
Τι θα λέγαμε αν ο σολομός Σκωτίας και Νορβηγίας (no2) πωλούνταν για 5 Eu.p.kg;
Προφανώς τρυγούν τη θάλασσα και τίποτα άλλο. Ίσως θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν με το κλάδεμα και όλες τις άλλες δουλειές.
Η ελληνική κυβέρνηση θα μας έλεγε προσφορά και ζήτηση αγαπητέ μου φίλε.

Ίσως μια κουταλιά έξτρα παρθένου να αλλάξει γνώμη.
Οι βόρειες χώρες χορηγούν τους το δικό τους λάδι προκαλώντας, αν όχι για πλύση εγκεφάλου, την προπαγάνδα μέσω των μέσων ενημέρωσης ότι το κραμβέλαιο είναι το καλύτερο.
Ίσως μάλιστα να είναι μεγαλύτερη απειλή από όλες τις άλλες.
Ποια Χορηγία περιμένουμε από τον Θεό να μας σώσει όλους. Τα απόκρημνα εδάφη στον Καναδά χρησιμοποιούνται εδώ και δεκαετίες για την καλλιέργεια εκατομμυρίων εκταρίων ελαιοκράμβης που εξυπηρετούν McDonalds και παρόμοια ιδρύματα σε όλο τον κόσμο.

Θα έλεγα ότι είναι καιρός να ξανασκεφτούμε...