2421087953 Παρμενίδου 21, Βόλος alexphilippides@gmail.com
hero image
 
 
 
ΕΙΣΑΓΩΓΗ & ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Oil Of Magnesia | Παραγωγή Ελαιολάδου Βόλος Μαγνησία


Αλέξανδρος Φιλιππίδης, Βρετανός υπήκοος ελληνικής καταγωγής με τον γιο του Τριστάνο και η κόρη Melanie ήταν και εξακολουθεί να είναι επιχειρηματίες με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.
Οι δραστηριότητές τους επικεντρώνονται στους τομείς της Υγείας και της Ανάπτυξης.

Στα τέλη της δεκαετίας του '90 και στις αρχές της δεκαετίας του '00 επέκτειναν τις δραστηριότητές τους επενδύοντας σε γη και ακίνητα στην Ελλάδα.
Η εταιρεία τους, Quality Care Ltd πωλήθηκε εν μέρει το 2007, ενώ ο Tristan διατηρούσε και εμπορευόταν με το όνομά του το άλλο μισό της επιχείρησης.
Το 2007 ο Alexander εξασφάλισε τις υπηρεσίες της Agnes Milarska-Richter, που εργαζόταν προηγουμένως στην Quality Care Choice Ltd ως διευθυντής εστίασης, ένα έμπιστο και αξιόπιστο άτομο που ήταν το δεξί του χέρι από τότε. Υπεύθυνος ήταν ο Αλέξανδρος, CRB κατηγορίας Α Γραφείο Ποινικού Μητρώου και όλοι οι εργαζόμενοι της Εταιρείας κατηγορίας Β. Ήταν επίσης υπεύθυνος για την Πολιτική Υγείας και Ασφάλειας της εταιρείας και των εφαρμογων της, την εκπαίδευση όλου του προσωπικού, συμπεριλαμβανομένων των προσόντων NVQ. Εισήγαγε τη Διασφάλιση Ποιότητας, το ISO 2002, o επενδυτής σε άτομα και συστήματα διαχείρισης.

Το Πήλιο επιλέχθηκε μετά από πολλές μελέτες και έργα ως η πρώτη επιλογή για ζωή και συνταξιοδότηση κάτω από τον ήλιο. Το Πήλιο εκπλήρωσε τις περισσότερες, αλλά όχι όλες, τις απαιτήσεις των αναζητήσεων που αφορούσαν μια περιοχή φυσικής και παρθένας ομορφιάς και οργανικής ανάπτυξης, μια περιοχή με εντυπωσιακά τοπία και αδιάκοπη θέα στο νότο. Η αναζήτηση απαιτούσε επίσης αεροπορική, οδική και σιδηροδρομική πρόσβαση, κοντινό διοικητικό και εμπορικό κέντρο καθώς και εγκαταστάσεις υγείας και ασφάλειας, με λίγα λόγια ένα ειδυλλιακό, γαλήνιο περιβάλλον. Πολλά από τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αναφέρονται στην ανάλυση SWOT.

Η βιολογική καλλιέργεια ελιάς και ελαιολάδου ξεκίνησε το 2006 και περιελάμβανε μια τεράστια προσπάθεια καθαρισμού παραμελημένων αγρών, ανέγερσης και επισκευής πέτρινων τοίχων και παροχής οδικής πρόσβασης σε κάθε χωράφι, καθώς και φύτευση νέων ειδών ελαιόδεντρων. Ο Αλέξανδρος χρησιμοποίησε την αρχή και την εμπειρία του από την καλλιέργεια και παραγωγή κρασιού στη Γαλλία, ανάμειξης ποικιλιών φυτών και φρούτων, ανάλογα με την ανοχή του εδάφους και του κλίματος.

Οι Στόχοι και οι Αρχές μας είναι πλήρως σύμφωνες με εκείνες του Παγκόσμιου και των Οργανισμών Βιολογικής Καλλιέργειας της ΕΕ. Οι στόχοι μας είναι να γίνουμε οι πρόδρομοι, καθώς και καινοτόμοι στην παραγωγή ελαιολάδου.