ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Extra Virgin Olive Oil Of Magnesia | Παραγωγή Ελαιολάδου Βόλος Μαγνησία
Συνταγή με ρύζι
Σε μια μικρή ανοξείδωτη κατσαρόλα βάλτε ½ φλιτζάνι τσαγιού ρύζι Basmati, αρκετό για 2 μερίδες. Πλύντε το και στραγγίξτε το δύο φορές, βάλτε το στην κατσαρόλα και προσθέστε ένα γεμάτο φλιτζάνι κρύο νερό και μια πρέζα αλάτι. Ανακατέψτε το αλάτι μόνο στο νερό — από αυτό το σημείο και μετά καμία ανάδευση.
Προσθέστε προσεκτικά στο κέντρο της κατσαρόλας 40–50 ml από το EVOO μας, οξύτητας 3%. Το EVOO μας είναι πιο πηχτό και πιο πυκνό από εκείνο της Πελοποννήσου.
Βάλτε την κατσαρόλα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, αρκετή ώστε να εμφανιστούν λίγες φυσαλίδες. Μην ανακατέψετε σε κανένα σημείο.
Σκεπάστε με καπάκι και περιμένετε 40 λεπτά. Ελέγξτε από καιρό σε καιρό εάν το νερό και το λάδι έχουν απορροφηθεί. Πρέπει να φαίνεται στερεό· δοκιμάστε και σερβίρετε.
Με παρόμοιες μεθόδους μπορείτε να μαγειρέψετε υπέροχα πιάτα ζυμαρικών, πατάτες «à la Boulangère» στον φούρνο και εξαιρετικές τηγανίτες με EVOO.
Δοκιμάστε τα 3 κορυφαία τρόφιμα σε ένα γεύμα:
Ξεκινήστε με αβοκάντο με dressing EVOO ως ορεκτικό, συνεχίστε με ψητό σολομό με φρέσκια μαγιονέζα, συνοδευμένο από πράσινη σαλάτα φτιαγμένη με καρδιά μαρουλιού, αγγούρι, ρόκα και φρέσκο κρεμμύδι, με dressing από EVOO και σαμπάνια. Προσθέστε και μικρές φρέσκες πατάτες σε σάλτσα EVOO με σκόρδο.
Για επιδόρπιο, μια μους από μύρτιλα ώστε να χρησιμοποιηθεί και το υπόλοιπο της σαμπάνιας.
Το EVOO χρησιμοποιείται στη μαρινάδα σχεδόν κάθε είδους κρέατος, με εξαιρετική ικανότητα να το μαλακώνει. Ένα καλό παράδειγμα είναι το μαγείρεμα σε κοκοτέ.
Οι υγιεινές τροφές απαιτούν πολύ προσεκτική επιλογή συστατικών της υψηλότερης ποιότητας. Ο τρόπος που η γαλλική Haute Cuisine, Cuisine Nouvelle και Cuisine Menusée χειρίζεται τα υλικά της βασίζεται σε αρχές υγείας: φρεσκάδα, ωριμότητα και εποχικότητα.
Μεγάλοι σεφ όπως ο Paul Bocuse και ο Jean Troisgros υπήρξαν δημιουργοί της γαστρονομίας και της Κουλινάριας Τέχνης. Η γεύση πρέπει να είναι αρμονική και να αναδεικνύει τα υλικά — είτε πρόκειται για κρέας, ψάρι, κυνήγι, πουλερικά, αβγά ή λαχανικά.
Ένα απλό λαχανικό όπως το σπανάκι μπορεί να μαγειρευτεί με περισσότερους από 30 τρόπους. Αυτό λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες όσων πάσχουν από προβλήματα υγείας και διάφορες παθήσεις του πεπτικού συστήματος και των οργάνων. Το σπανάκι μπορεί να μαγειρευτεί σε ολόκληρα φύλλα με EVOO, κάτι που δεν είναι κατάλληλο για όσους έχουν προβλήματα στα νεφρά, στο πάγκρεας ή στη χολή.
Μπορεί επίσης να ψιλοκοπεί, να μαγειρευτεί στον ατμό και να χρησιμοποιηθεί σε πολλές παρασκευές, όπως αυγό ποσέ με σάλτσα κρέμας, gratin με παρμεζάνα ή γλυκάδια σε σάλτσα μπράντι.
|