2421087953 Παρμενίδου 21, Βόλος alexphilippides@gmail.com
hero image
 
 
 
Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ
Oil Of Magnesia | Παραγωγή Ελαιολάδου Βόλος Μαγνησία


Το ημερολόγιο βιολογικής καλλιέργειας, σχεδιασμού και συντήρησης έχει πολύ σημαντικό ρόλο στη λειτουργία μας.

Οι περισσότεροι ελαιοπαραγωγοί οπωρώνες μας βρίσκονται στην περιοχή του Πηλίου, ενώ οι βρώσιμες ελιές στην περιοχή του Κισσάβου.
Τα περισσότερα από τα παλιά γνήσια δέντρα είναι ποικιλίας Αμφίσσης και πάνω από 2.000 νέα δέντρα φυτεύτηκαν τα τελευταία 15 χρόνια, εκ των οποίων τα 1.500 ήταν της ποικιλίας Μανάκι, 200 νέα Καλαμών, 200 Κορωνέικη, 50 Χαλκιδικής και 50 ποικιλίες Arbequina τα τελευταία 15 χρόνια, ενω μπολιάστηκαν πάνω από 500 άγρια δέντρα με νέες ποικιλίες.

Ο κύριος λόγος για τη μεγάλη περίοδο φύτευσης ήταν η καταλληλότητα του εδάφους, η διαθεσιμότητα παραγωγικότητας νερού καθώς και η ανοχή στις καιρικές συνθήκες.
Σε απόκρημνα εδάφη, για δέντρα που παράγουν ελαιόλαδο, δημιουργήθηκαν τοίχοι αντιστήριξης για προστασία από τη διάβρωση. Κατασκευάστηκαν, επίσης, εγκαταστάσεις δρόμων και μονοπατιών για την οδική και ασφαλή πρόσβαση του εργατικού δυναμικού.

Άγρια λουλούδια όπως κίστος (λαδανιά), κυκλάμινο, ανεμώνη, κέδρους, άγρια λεβάντα, αστέρες, ρίγανη, θυμάρι για να αναφέρουμε μόνο μερικά από τα 6.430 είδη για τα οποία η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια κόσμου. Η ελιά φιλοξενεί και προστατεύει πάνω από 2.000 είδη και στοχεύουμε να δώσουμε χείρα βοηθείας σε αυτή τη διαδικασία και να παρέχουμε τροφή για τις μέλισσες, γιατί χωρίς αυτές δεν υπάρχει κόσμος. Δυστυχώς, ο άνθρωπος και τα άγρια γουρούνια που σκάβουν το έδαφος αναζητώντας τροφή και νερό έχουν αυξηθεί σε αριθμό και το κυνήγι τους δεν είναι ούτε απάντηση ούτε λύση.

Οι κύριοι εχθροί είναι οι κεντρικές και τοπικές κυβερνήσεις.